Geplaatst op

De voordelen van een gastouderopvang

Gastouderopvang

Bent u opzoek naar een kinderopvang voor uw kinderen? Maar weet u niet wat voor u de beste keuze is? Een gastouderopvang heeft meerdere voordelen. Lees hieronder of gastouderopvang ook voor u geschikt is.

Kleinschalige kinderopvang

Een van de voordelen is dat de grote van de groep uit maximaal 6 kinderen bestaat. Zo heeft de gastouder alle aandacht voor uw kindje en leert deze goed kennen. Zo weet de gastouder goed wat de behoeften en wensen zijn van uw kind.

Omgeving

Doordat de opvang doorgaans bij de ouder thuis is geeft dit een huiselijke en vertrouwde sfeer voor uw kind.

Gastouder keuze

Natuurlijk kunt u bij een gastouderopvang zelf de keuze maken bij welke gastouder u uw kinderen gaat brengen. Dit is bij een kinderdagverblijf helaas niet mogelijk.

Kosten kinderopvang

Doordat er bij een gastouder per uur betaald word en niet per dagdeel kunt u veel geld besparen. Ook kunt u kinderopvang toeslag aanvragen bij de belastingdienst omdat de gastouder bij een geregistreerd gastouderbureau aangesloten moet zijn.

Gastouderopvang een veilige omgeving ?

Bij een gastouderopvang worden er ook controles uitgevoerd door het gastouderbureau en door de GGD of er aan alle hygiëne en veiligheidsvoorschriften word voldaan. Ook moet de gastouder in het bezit zijn van een SPW3 diploma of certificaat om als gastouder te mogen werken. Natuurlijk moet de gastouder een EHBO certificaat voor kinderen behaald hebben. De gastouder en mensen die op dit adres ingeschreven staan of met regelmaat aanwezig zijn moeten in het bezit zijn van een VOG verklaring (Verklaring omtrent het gedrag.) Zo kunt u er vanuit gaan dat u kind bij de gastouder ook in een veilige omgeving is.

Gastouder wageningen

Bent u nog op zoek naar een gastouder in wageningen kijk dan eens op de website van Gastouderopvang Lovely4kidz. Heeft u nog vragen? of wilt u graag een kennismakingsgesprek neem dan snel contact op!