Oeko-Tex Certificering & Gots Certificering

De Oeko-Tex & Gots Certificering

De veiligheid van uw kind staat bij ons voorop! Daarom is de keuze van de materialen voor ons erg belangrijk. De huid van uw kindje is nog erg kwetsbaar en gevoelig voor allergenen. Daarom is het erg belangrijk dat er geen gevaarlijke stoffen in de knuffeldoekjes, tutdoekjes en speendoekjes aanwezig zijn. En daarom gebruiken wij dus enkel stoffen die aan de OEKO-TEX 100 certificering voldoen en/of aan de GOTS Certificering. Zo voldoen onze knuffeldoekjes aan de hoogste mogelijke standaard zodat u kindje vele uren veilig kan knuffelen en tutten met de doekjes van Knuffeldoekjes.eu.

OEKO-TEX 100

OEKO-TEX 100 LOGO

Strikt genomen is het Oeko tex Standard 100 keurmerk geen milieukeurmerk. Maar het is een keurmerk dat garanties geeft op het gebied van gezondheid. Vanwege die invalshoek stelt Oeko tex wel eisen op gebied van milieuschadelijke stoffen. Zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Oeko tex standard 100 staat onder andere op kleding, speelgoed en beddengoed dat is getest op stoffen die (mogelijk) schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gaat dan vooral om allergische reacties. De eisen voor babytextiel zijn het strengst.

GOTS (Global Organic Textile Standard)

GOTS LOGO

De GOTS certificering  is een standaard met strakke richtlijnen. GOTS heeft twee niveaus:

  • biologisch: minimaal 95% van al het materiaal (de vezels) moet biologisch zijn
  • gemaakt met biologische bestanddelen: minimaal 70% van de vezels zijn biologisch

Aan alle bewerkingen die nodig zijn om een stof te maken worden er eisen gesteld. Bijvoorbeeld op het gebied van het milieu:

  • alle chemicaliën die worden gebruikt moeten voldoen aan strenge eisen. Ze mogen bijvoorbeeld niet giftig zijn voor mensen en moeten biologisch afbreekbaar zijn.
  • Bepaalde stoffen zijn helemaal verboden. Zoals zware metalen (zit vaak in kleurstoffen), formaldehyde, en genetisch gemodificeerde stoffen.
  • Er zijn regels voor de hoeveelheid afval dat in elke stap achter mag blijven in de stof.